Untuk Mereka Yang Ada Masalah Eczema Psoriasis Luka Diabetes Kurap Kudis

MASIH MENCARI PENYELESAIAN MASALAH KULIT?

Masalah Anda Seperti Di Bawah?

OzPure Terbukti Berkesan!

Periksa Keadaan Kulit Anda!

Jika anda sedang hidapi masalah seperti di bawah, segera dapatkan RAWATAN!
Jika terus dibiarkan, risiko untuk dijangkiti bakteria adalah sangat tinggi!

Daripada Abu Hurairah RA, bahawa Nabi SAW bersabda:
Tidaklah Allah menurunkan penyakit kecuali Dia menurunkan penawarnya.

(HR Bukhari)

INI PENGALAMAN EN ZUL GUNAKAN OZPURE

Menderita masalah kencing manis & eczema, luka di kaki En Zul sangat teruk sehinga berisiko diPOTONG!. Masalah beliau beransur sembuh selepas 12 hari penggunaan. Cuba bayangkan masalah anda juga selesai seperti beliau!

Kulit Lebih Bersih, Selesa & Tak Lagi Asyik Tergaru!

MASALAH ANDA HADAPI BOLEH DIRAWAT JIKA ANDA SERIUS DAN BERTINDAK SEKARANG!

MEMPERKENALKAN!

OzPure First Aid
Dengan Bahan Semulajadi Tanpa Steroid

Kelebihan OzPure

OzPure Sesuai Untuk:

Produk OzPure Dengan Kelulusan KKM

OzPure telah diuji secara klinikal & bebas daripada bahan kimia berbahaya seperti Lead, Arsenic, Cadmium, Mercury & Steroid!

KEBAIKAN KANDUNGAN KRIM OZPURE

Minyak Zaitun

Kandungan lemak sihat, vitamin E yang tinggi dan juga bersifat anti-oksidan khas untuk melindungi kulit daripada radikal bebas dan bakteria yang menyerang kulit rosak.

Shea Butter

Bersifat anti-oksidan, asid lemak serta mengandungi kandungan vitamin yang tinggi untuk merawat permukaan kulit yang rosak digaru akibat eczema.

Beeswax

Kaya dengan kandungan antiseptik, anti-radang, vitamin A & emolin yang dapat meredakan keradangan pada kulit.

Peppermint Oil

Mengandungi Vitamin A & C, asid lemak & kaya dengan omega 3 & mineral untuk meredakan keradangan pada kulit.

Vitamin E Extract

Meredakan keradangan, membentuk kolagen, meningkatkan kelembapan & keelastisan kulit.

LIHAT TESTIMONI OZPURE

DISCLAIMER / PENAFIAN: Ini hanya sebahagian testimoni dari pengguna yang dah berjaya selesaikan masalah mereka dengan krim OzPure. Keberkesanan produk ini bergantung kepada kesesuaian individu. Setiap dari penggunaan adalah berbeza bagi setiap individu

Lagi Testimoni Daripada Pengguna OzPure

Darren Chan
Darren Chan
Verified
Read More
"Great product. After first tried OzPure help to control my eczema across my face. Now I just use it for my daily moisturising skin care. And people around me praise my skin look better and younger. Thanks OzPure"
Sarah Lee
Sarah Lee
Verified
Read More
I have had eczema rashes for months that was driving me mad with irritation. I had almost given up hope of finding a cure. After just a week of treatment with OZPURE the skin is nearly back to normal. I can’t thank you enough for this wonderful ointment which I shall recommend to others.
Sarah
Sarah
Verified
Read More
Saya gunakan untuk baby 4 bulan untuk ruam eczema di muka. Alhamdulillah lepas 3 hari dah tak ada kesan. Baby pun dah makin serasi dengan OzPure"
Khadijah
Khadijah
Verified
Read More
Saya dah gunakan OzPure sejak tahun 2017 lagi untuk masalah anak anak saya. Sangat berkesan. Tiada lagi menggaru bila berpeluh. Mereka boleh beraktiviti tanpa risaukan eczema menyerang. Terima kasih OzPure"
Celine Yeo
Celine Yeo
Verified
Read More
Bought for my uncle suffering from major rashes because of eczema. With his diabetes, the conditions worsen. Tried OZPURE and it works wonders. He is no longer complaining, and can easily walks around the park without worrying about his leg. Thanks OZPURE"
Previous
Next

Cara Guna Kit OzPure

JOM IKHTIAR SEKARANG!

TIADA KESAN LANSUNG SELEPAS GUNA? KAMI PULANGKAN DUIT ANDA 100%

BARANG SAMPAI BARU BAYAR

Jika anda takut pesanan anda tak sampai, kami juga sediakan kaedah COD yang mana anda boleh order terus sekarang, barang dah sampai baru anda bayar!

DISKAUN DAN PROMOSI INI TERHAD UNTUK WAKTU INI SAHAJA

Jam
Minit
Saat

Tekan pada pakej pilihan anda dibawah untuk dapatkan harga PROMOSI dan tekan butang TERUSKAN TEMPAHAN

Special Kit OzPure Khas Untuk Merawat Masalah Eczema Serius Seluruh Badan

3 Krim OzPure PERCUMA 3 Minyak OzPure

RM207

RM110

Kombo Kit OzPure Khas Untuk Merawat Masalah Eczema Seperti di Muka, Kaki, Tangan dsb

2 Krim OzPure PERCUMA 2 Minyak OzPure

RM138

RM80

Single Kit OzPure Khas Untuk Yang Ingin Mencuba!

RM90

RM49

Dengan Jaminan Pulangan Wang Semula!

Konsisten Guna Selama 3 Bulan & Anda Akan Dapat Lihat Perubahan 100% Pada Kulit Anda! Namun, jika lansung tiada perubahan, kami akan pulangkan semula wang anda 2x GANDA!

Hanya Untuk Pembelian di Laman Web, WhatsApp & Shopee OFFICIAL Kami SAHAJA!

Tiada Online Banking?

Nak Order Melalui Whatsapp?

OzPure bukan sahaja melembapkan kulit sebagaimana krim pelembap yang lain, tetapi ia juga dapat meransang kulit untuk menyembuhkan kawasan yang terjejas. Ini dapat membantu kulit untuk menghasilkan lapisan perlindungan untuk elak masalah keradangan eczema daripada terjadi lagi.

OzPure direka khas dengan tujuan optimum untuk merawat pelbagai jenis masalah akibat eczema.

OzPure disaran guna sebagai rawatan untuk bayi (seawal 2 bulan) dan orang dewasa.

OzPure juga telah terbukti berkesan untuk merawat masalah ringan hingga masalah serius akibat eczema.

Di Malaysia sahaja, 1 daripada 10 ialah penghidap masalah eczema, tidak kira jantina atau bangsa. Simptom pertama biasanya dapat diketahui muncul pada usia kanak kanak, dengan rekod hampir 20% kanak kanak ialah penghidap eczema. Semakin dewasa, simptom ini aka beransur pulih dan hilang sepenuhnya (4-6 tahun)

Simptom eczema boleh datang kembali bila bila masa. Kira kira 1 daripada 3 penghidap eczema boleh juga menderita akibat asma atau mudah diserang penyakit.

Untuk masalah pedih gatal, kebiasaannya akan pulih seawal 5 minit pertama sapuan. Untuk masalah kemerahan yang lebih serius, akan mengambil masa sekurangnya 3 hari.

Tidak kira bahagian mana pun yang terjejas, eczema sering dikaitkan dengan kegatalan. Kadang kala kulit akan menjadi gatal gatal dahulu sebelum ruam kemerahan muncul. Ruam kemerahan biasanya terjadi di bahagian muka, belakang pelipat lengan atau kaki, di kawasan tapak tangan, pergelangan tangan atau kaki. Ia juga boleh menyerang kawasan lain juga. 

Kawasan yang terjejas biasanya akan menjadi kering atau bersisik tebal. Untuk mereka yang berkulit cerah, kawasan terjejas ini akan menjadi seakan akan kemerahan dan akan bertukar menjadi gelap. Untuk mereka yang berkulit gelap pula, kawasan terjejas akibat eczema ini akan merosakkan pigmen kulit, menjadikan kawasan ini kelihatan cerah atau semakin gelap. 

Untuk bayi pula, kawasan ruam gatal ini biasanya akan menjadi berair bisa, dan berkerak.

Jika ada seorang ahli keluarga anda menghidap eczema, kebiasannya akan ada ahli keluarga yang lain juga akan menghidap masalah yang sama. Malangnya, masalah eczema masih lagi tiada penawar. Berita baiknya, terdapat banyak kajian yang membuktikan terdapat rawatan untuk mengurangkan potensi untuk eczema terjadi dengan kerap. Yang pastinya, cara terbaik untuk mengelak daripada eczema menyerang, ialah dengan mengelak daripada terdedah kepada pencetus eczema itu sendiri.


ELAK DARIPADA ALERGEN

Pastikan anda diperiksa untuk lebih mudah mengetahui punca masalah eczema anda dengan lebih tepat.

 

 

KEKALKAN GAYA HIDUP SIHAT

Mengekalkan gaya hidup sihat dapat menjadikan badan anda lebih selamat daripada kerap diserang eczema. Sentiasa pastikan kulit anda bersih dengan menggunakan pelembap yang sesuai.

 

Aktiviti lasak dan berpeluh boleh mengakibatkan kegatalan terjadi, jadi jika anda seorang yang aktif, pastikan untuk ambil mandian air suam sejurus selepas beraktiviti, dan terus sapukan krim pelembap yang sesuai. Cuba untuk dapatkan tidur yang cukup supaya anda tidak penat, dan elakkan daripada tertekan kerana ianya juga merupakan antara pencetus eczema yang paling tinggi. Asap rokok juga antara penyebab eczema, maka pastikan anda tidak merokok, dan elakkan kawasan persekitaran yang berasap.

 

ELAK DARIPADA BAHAN BAHAN PENCETUS ECZEMA

Bahan bahan asing pencetus eczema sangat memainkan peranan dalam menyusahkan hidup seseorang. Pakai pakaian daripada fabrik cotton berbanding berbulu. Tidur dalam bilik yang segar, sejuk dan elakkan kulit terdedah secara berlebihan kepada persekitaran terlalu panas atau terlalu sejuk. 

Rawatan bergantung kepada teruknya simptom dan para doktor kebiasannya akan menggunakan peralatan perubatan untuk memeriksa jenis masalah berkenaan.


PELEMBAP
Masalah eczema yang ringan dan pertengahan biasanya akan dirawat dengan cara melebapkan kulit dengan melapik lapisan yang terjejas dengan lapisan nipis yang akan memerangkap kelembapan pada kulit.

Pelembap ini bebas daripada steroid dan juga terdapat pada krim, ointment, dan losyen. Ia boleh disapu dengan kerap dan diantara keradangan yang terjadi untuk mengekalkan kelembapan pada kulit dan mengelak daripada kulit merekah. Cuma pastikan bahan kandungan pada krim pelembap ini semulajadi kerana biasanya bahan bahan yang digunakan tidak sesuai untuk penghidap eczema ( akan mengeringkan lagi kulit dan sekaligus meransang kulit menjadi lebih merekah)


Namun begitu, cara ini hanya bertindak di atas lapisan kulit, dan tidak menyelesaikan masalah keradangan.

TOPICAL STEROIDS
Apabila keradangan menjadi lebih teruk, kulit naik gatal gatal, produk yang mengandungi steroid akan lebih mudah didapati di farmasi dan klinik. Topikal bermaksud produk ini akan disapu pada lapisan kulit. Steroid pula ialah hormon, yang berkesan untuk mengurangkan keradangan yang mana ia datang dalam pelbagai kekuatan steroid. Namun demikian, ia tidak akan melembapkan atau mengekalkan lapisan perlindungan pada kulit. Sebagai contoh, hydrocortisone ialah steroid untuk masalah pertengahan, manakala Clobetasol pula ialah steroid yang sangat kuat untuk masalah serius.

 

Topikal steroid yang banyak terdapat di farmasi hanya sepatutnya digunakan untuk jangka masa pendek untuk mengawal keradangan. Doktor anda akan memberikan nasihat mengenai berapa lama yang patut diambil untuk anda gunakan krim steroid.

 

 

OzPure Untuk Eczema

OzPure untuk eczema telah dibuktikan berjaya untuk merawat simptom eczema dan juga melembapkan kulit. Rawatan dwi-aksi ini menjadikan krim OzPure adalah yang terbaik untuk merawat eczema. Ia meransang penyembuhan pada kulit, dan mengelakkan daripada kelembapan hilang, dan sekaligus melndungi kulit daripada serangan alergen asing. Ianya juga boleh digunakan untuk jangka masa yang lama tanpa perlu risaukan kesan sampingan.

TIADA PEMBAZIRAN DALAM BERIKHTIAR

All Rights Reserved. MHA Global Sdn Bhd. (1255755-A)
623, Oakland Commercial Centre, 70300 Seremban, Negeri Sembilan

Customer Care: 601116444845 (9.00am – 10.00pm) | Email: [email protected]

Penafian : Keberkesanan produk ini bergantung kepada kesesuaian individu. Setiap hasil dari penggunaan adalah berbeza bagi setiap individu. Produk ini akan memberi kesan terbaik sekiranya pengguna mengamalkan dengan cara betul berdasarkan banyak testimoni yang diperolehi. Kita hanya ikhtiar, Allah SWT yang menyembuhkan.

Disclaimer : Facebook™ or FB is a Registered Trademark of Facebook.com. gatalkulit.com is not affiliated with Facebook.com in any way, nor does they sponsor or approve any of products. All trademarks mentioned here are copyrighted by their respective owners.

Privacy Policy | Terms & Conditions | Refund Policy